KVKK UZMANLIĞI OKULU (11.08.2021)
 

KVKK Uzmanlığı Okulu

Eğitmen: Fatih Mehmet Akmeşe

Amaç: Eğitim, üniversite öğrencilerine ve ilgili sektörlerde iş hayatına atılmış olan gençlere yönelik yapılacak olup amacı düzenli katılım gösteren kişilerin Kişisel Verilerin Korunması Hukuku alanında farkındalığını artırmak, iş hayatında ve günlük sosyal hayatında dikkat etmesi gereken prosedürleri öğretmek, çalıştığı iş yerinde KVK koordinatörlüğü yapabilecek seviyeye ulaştırmak, hak etmiş olduğu sertifikayı iş başvurularında referans olarak sunmaktır.

Ön koşul: Kişisel Verilerin Korunması Hukuku alanında farkındalık kazanmak istiyor olmak.

Eğitim Süresi: 4 Hafta- 8 saat

Başlangıç Tarihi: 11.08.2021

Eğitim İçeriği:

  1. Hafta
  • Kişisel Verilerin Korunması Hukuku’nun Gelişimi Tarihi
  • Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda Temel Kavramlar ve İlkeler
  • Kişisel Veriler ve Özel Nitelikli Kişisel Veriler

Ödev: The Great Hack belgeselinin izlenmesi, bilgi güvenliği talimatlarının uygulanması

  1. Hafta
  • Kişisel Verilerin İşlenme Şartları
  • Özel Nitelikli Kişisel Verilerin İşlenme Şartları
  • Kişisel Verilerin Aktarılması
  • Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi, Anonim Hale Getirilmesi
  • Veri Sorumlusunun Yükümlülükleri
  • İlgili Kişinin Hakları
  • Başvuru ve Şikâyet

Ödev: Örnek aydınlatma metni hazırlanması, örnek ilgili kişi başvurusu yapılması

  1. Hafta
  • İdari Tedbirler
  • Teknik Tedbirler
  • İdari Yaptırımlar (Kabahatler)
  • Cezai Yaptırımlar (TCK kapsamında suç sayılan fiiller)
  • Örnek Envanter Hazırlama (Pratik Çalışma)
  1. Hafta
  • Eğitim Değerlendirme
  • Örnek Envanter Hazırlama (Pratik Çalışma)
  • KVK Farkındalık Testi

 

İçerik ile ilgili notlar:

  • Planlanan eğitim süresi: Eğitimin çarşamba günleri saat 15.00-17.00 saatleri arasında yapılması planlanmaktadır.

Planlanan eğitim şekli: Eğitim pandemi koşulları sebebiyle online olarak gerçekleştirilecektir.

Program çıktısı: Bu kursu başarıyla tamamlayanlar, Kişisel Verilerin Korunması Kurumu’nun açmış olduğu Kişisel Verileri Koruma Kurumu Uzman Yardımcılığı Sınavı için önemli bir kazanım elde edecektir.

Kullanıcı tarafından temin edilmesi gerekenler: İnternet bağlantısı, mikrofon ve kamera aktif çalışan bilgisayar.

Değerlendirme: Teorik anlatım ve pratik çalışmalar ile eğitim tamamlandıktan sonra katılımcılara bir test uygulanacak ve bu testten 70 puan barajını geçmeleri halinde kendilerine sertifika verilecektir.

Katılımcı Sayısı: Herhangi bir sınır bulunmamaktadır.

Ücret: 150₺

BAŞVURU İÇİN:

https://trakyateknopark.com.tr/egitim-basvuru kısmından istenen eğitime başvuru yapıldıktan sonra ilgili ödeme yapılmalıdır.

Ödeme Bilgileri:

Türkiye İş Bankası/ Hesap no. 1303-0000268

IBAN: TR050006400000113030000268

Ödeme yapılırken açıklama kısmına "İsim-Soyisim-Trakya Teknopark Yönetici A.Ş.- KVKK Uzmanlığı Okulu Ödemesi" yazılması gerekmektedir.

Eğitimin Zoom bilgileri, kayıtlar tamamlandıktan sonra katılımcılara mail yoluyla iletilecektir.